Maja Willander

Författare
Vissa människor är som rosor. Andra påminner mer om violer …               

Melinda jobbar som administratör på en reklambyrå men drömmer om att bli en framgångsrik art director. Hon försöker alltid passa in och göra det som förväntas av henne.

Men på jobbet finns två andra som inte är lika måna om att följa normen. Dels den äldre kollegan Erik, och så Mårten – den udda killen som jobbar i postrummet och som Melinda inte kan låta bli att störa sig på.

Trots att Melinda gör allt rätt känns det bara fel. Inte ens när det blir semester och hon får vara ensam i sitt älskade torp kan hon slappna av. När tillvaron till slut rämnar inser hon att hon har tappat bort sig själv på vägen.

Vem är hon egentligen? Vad är viktigt i livet?
Och hur kommer det sig att Erik inte har några rosor i sin trädgård, men däremot gott om violer?

Konsten att bli en viol är en charmig, humoristisk och romantisk berättelse om livets små och stora frågor.

Utgivningsdatum: 1 aug 2018 HarperCollins Nordic Förlag     

(Omslag: Jenny Liljegren)


Sagt om Konsten att bli en viol:

”Åh, vilken härlig bok det här var! Det mysiga omslaget är verkligen representativt för innehållet. Det är precis sådana här böcker jag gillar att läsa – vardagligt innehåll med karaktärer som skulle kunna vara ens granne och med fokus på relationer och sådant som de flesta människor funderar på.” – Malins bokblogg

”Maja Willander har skrivit den här fina berättelsen för Harlequin. Köpte den på Ica och blev så förtjust. Konsten att bli en viol, heter den och rekommenderas.” – Simona Ahrnstedt, författare

”Underbar, charmig och gripande!” – Jenniesboklista  

”Konsten att bli en viol är en romance som drar åt feelgood-hållet. Maja Willander skriver på ett annorlunda och finurligt sätt med glimten i ögat. Hon har lyckats se det stora i det lilla.” – Bokviskerskan 

"Konsten att bli en viol är en mysig bok som både är rolig, lättsam, sorglig och fylld av igenkänning. Det är en bok som passar för alla och jag rekommenderar er verkligen att läsa den!" Agnes bokblogg

 

 


 

Kärlek börjar med mord

Vera har lyckats dölja både sina små och stora hemligheter och lever nu ett stillsamt liv som pensionär i den lilla byn Tjugesta. Men när en man hittas mördad mitt i idyllen dras hon motvilligt in i utredningen.


Det visar sig att Vera inte är den enda som bär på hemligheter. Såväl den bullbakande grannkvinnan som den tyste atleten och den fridsamme trädgårdsmästaren har något att dölja.
Fallet med skottet i svampskogen är inte så enkelt som det först verkade vara, och snart inträffar den ena obehagliga incidenten efter den andra. Men samtidigt som döden kommer till byn börjar romantiken spira.

Utgivningsdatum: Augusti 2019 Ordberoende FörlagSamtalsgruppen för sorgbearbetning vid husdjurs hädangång

”Visst kan det väl vara så att jag råkade slänga lite mer med benen än jag brukar i förmiddags när jag mötte Harald i trappan till bibliotekets facklitterära avdelning, men att därmed påstå att jag medvetet satte krokben för honom är att gravt överdriva min skuld i det hela.”

Efter en incident på jobbet tvingas Nea ta semester från stadsbiblioteket i Älvskoga. Dessutom kräver hennes chef att hon ska gå i terapi – en samtalsgrupp för sorgbearbetning vid husdjurs hädangång. Neas liv har visserligen varit dystrare sedan cockerspanieln Charlotte Brontë gick bort, men att älta det flera gånger i veckan tillsammans med främlingar kan väl knappast göra saken bättre? 

Till en början tampas Nea med hur hon ska hantera de andra i gruppen, i synnerhet Bix – mannen som doftar hö, inte kan sitta still och som upptar en allt större del av hennes tankar. Men efterhand öppnar sig den slutna Nea alltmer och släpper fram känslor som hon tidigare tryckt undan. Plötsligt är inget sig likt …

Samtalsgruppen för sorgbearbetning vid husdjurs hädangång är en oemotståndlig feelgoodroman med skruvad humor – en berättelse om att vara annorlunda och lära sig omfamna det, om djur och sorg och om hur pirrande kärlek och vänskap kan förändra allt. 

Utgivningsdatum: September 2019 HarperCollins Nordic Förlag (Omslag: Jenny Liljegren)